5 hyggelige danske juletraditioner

5 hyggelige danske juletraditioner

Julekalendere til børn

Den danske tradition med at uddele små gaver hver dag i adventstiden hedder Julekalender.

De første kalendere blev lavet i 1500-tallet, men de var ikke for børn. De var for nonner og munke, der ville tælle dagene ned til jul.

I 1835 blev der opfundet en kalender, der kunne hænges på en væg og indeholdt 24 vinduer. Det menes, at dette var den første adventskalender med chokolade eller andre lækkerier indeni.

Adventsgaver

Advent er den tid på året, hvor vi fejrer Jesu Kristi komme. Det starter fire søndage før jul og slutter juleaften. Ordet kommer fra det latinske ord “adventus”, der betyder “komme”. Det blev introduceret til katolikker i det 13. århundredes Frankrig, og har været en tradition lige siden.

Det er tid til at forberede julen ved at sætte adventslys op, vente på, at de tændes hver søndag og synge julesange. Der er mange traditioner, der følger med advent, herunder at give gaver. Her er nogle ideer til adventsgaver, du kan give til børn i december:

Dans om juletræet

Danske juletraditioner er en blanding af gammelt og nyt. Der er mange danske traditioner, der er gået i arv fra generation til generation. En af de mest kendte er “dans om juletræet juleaften”.

Der er også tradition for, at børn lægger deres sko i vindueskarmen, så julemanden kan fylde dem med gaver.

Mandelgaven

Traditionen med at give mandler i julen er dansk. Traditionen hedder risalamande og på dansk betyder det “risengrød med mandler”. Retten blev oprindeligt serveret nytårsaften, men blev efterhånden forbundet med julen.

Historien fortæller, at hvis du finder mandlen gemt inde i risengrøden, får du en lille gave af den person, der har lavet den til dig.

Risalamande serveres traditionelt kold med vaniljesauce og flødeskum.

Pynte op til jul

Julen er en tid for familie og venner. Det er også en tid for dekorationer og lys. Her er nogle af de bedste julepynt, du kan få for at få dit hjem til at føles festligt og indbydende.

– Kalenderlys: Dette er en af de mest populære julepynt, der findes. De kan hænges på en væg eller dørkarm for at sikre, at alle kender datoen for jul. De kan også bruges som udendørs dekoration til at sætte op på træer eller huse.

– Elf-figurer: Disse er gode til at dekorere kapper, hylder eller vindueskarme i dit hjem. Du kan også bruge dem som gavemærker for at gøre gaver mere specielle.

– Dekorative kranse: Disse er perfekte til at hænge på døre, vinduer eller vægge i dit hjem i denne festlige sæson!

5 hyggelige danske juletraditioner
Rul til toppen

CVR 37 40 77 39